Fredags morgon.

ja då var det snart helg. skönt. igår blev det ingen städning för min del. vi (jag,D,W,A) va i Gislaved och kollade på speed way barnen tyckte det va så skoj.. det blev ju lite sent så dom somnade gott sen i bilen på vägen hem.*le* sen satt jag och D framför tv en liten stund. sen gick vi till sängs men inte kundejag somna.. jag va så hungrig. kl va då ungefär 23.30 och jag va så hungrig så jag kunde nog få ne en hel pizza.. fast det hade man ju inte hemma.. och jag orkade inte göra något heller.. så det blev morötter.. fast när jag väntade Wilma då kunde jag stiga upp runt 2 på natten och börja steka bacon eller fläsk..för det va något jajg tyckte om.. det gör jag nu med men jag har inte stigit upp på natten för att göra det.. eller tänker efter jo en gång ha faktiskt hänt innan semstern.. jag stekt bacon ägg och gjorde stuvad spenat.. D tyckte jag va lite knasig men han vakande han med så han ville att jag kunde göra lite ägg och bacon till honom med så jag slapp sitta själv..*le* konstiga ide man få för sig när man är gravid. i kväll bli det tacos och i morgon på dagen bli det potatismos och köttbulalr och hemlagad lingonsylt. barnen har bestämt det. sen bli det kräftskiva på kvällen.. kräftor som vi själva ha tagit upp + några som vi ha köpt med. men jag måste bara göra ny lag på dom köpta dom bli så mycket godare då.. söndag då bli det nog en söndagsstek eller något sådant.. nu ska jag nog göra lite nytta.. föresten nu ha jag anmält w till dans i Värnamo hon ville börja med det. A ska få börja på bamsegympa. sen så ska W gå på UV med..

våran bebis

här kommer en bild på våran lilla.

Måndag 25/8

ja jag tycker jag hann med en hel del igår. efter att jag hämtat Alfred från dagis så åkte jag och han å handlade. Wilma hade åkte buss tidigare hem när hon slutat skolan så hon va redan hemma, eller hos grannen va hon hos för deras flicka hade med slutat tidigt. När jag väl kom hem så började jag klippa gräset.. fatta vilken motion jag fick bara av att gå efter gräsklipparen.. då slapp jag att ut och gå en promenad. sen va det kvällsmat som gällde till barnen det blev pannkakor.. och jag fick steka en hel del för gud vad dom åt. sen när dom somnat så gjorde jag mat till mig och Daniel tills imorgon det blev. "Gräddkokta rotfrukter med cirton och rosmarin" och pasta till det. och sen en grönsallad till. så det va väldigt nyttigt.. *le* jag har aldrig gjort det innan men jag tyckte det va väldigt gott. ojj jag höll på att glömma Wilma gjorde en sak när jag gjorde pannkakor.. hon gjorde äppelmos helt själv.. den va bara så god... så hon få gärna gör sådant till mig idag med. hon och jag hade fått en recept av min farmor eller som min farmor kommit på lite själv hur man kan göra den smidig och snabb äppelmos.. det va så smidigt så wilma klarade att göra det helt själv. så i kväll bli det nog äppelmos med lite mjölk till igen. ska göra en lasagne idag som vi ska ha med oss imorgon.

helgen som varit.

ja i fredags så fiskade vi kräftor med mina föräldrar i hästhult, vi grillade korv nere vid sjön och sen så sov vi över i min farmor och farfars stuga. på lördag så satt jag igång och bakade lite bullar hade ju inga i frysen.. så jag gjorde mycket deg.. så det blev 200 st kanelbullar så nu är min frys full med en massa bullar. 50 st bullar ska vara till en kompis när hon ska ha sitt dop för sin lilla pojk. jag ställde upp och hjälpte henne lite. hade funderingar på om jag skulle baka något mer men så blev det inte.. fast jag fundera på om jag ska baka något i kväll... söndagen: fickade hos mamma och pappa kl 11.00 sen så åkte vi hem, Daniel började måla på garaget. och jag ställde mig vis spisen och började laga söndagsstek.. mums vad gott det blev.. en skinkstek coh sen kokta grönsaker till det och kokt potatis och en sås gjorde då syn från steken plus honung och hackad persilja i såsen.. baranen åt som bara den..maten va vekligen lyckad.. sen blev det kaffe och nybaktat bullar liten senare. sen åkte jag, Daniel och Alfred ut och plockade svamp.. lite hittade vi. det va så jag och wilma fick några kantarellmackor sen på kvällen.. verken Daniel eller Alfred gillar svamp så jag och wilma fick behålla dom för oss själva bra det då blev det ju desto mer till oss. *le* sen när barnen somnat så satte vi oss ne framför tv. jag sydde på min korsstygnstavla medans jag kollade på tv. sen va jag tvungen att hinna med att klä wilmas läse bok som hon skulle ha med sig tillbaka på måndag. min lilla tjej är inte liten längre hon gå nu i första klass..

ja nu har det spännade dagen varit.

jag och Daniel har varit på ultraljud idag. dom hade köpt in en ny maskin som dom fick innan semstern.. så den fick jag test först.. gud vilka fina bilder det blev av den..man såg det mycket tydligare.. sen så fick vi gå in i det gamla rummet där den gamla maskinen stod och mäta en annan sak som dom inte hade lärt sig än på den ny. och man såg verkligen skillnad på bilderna på skärmen.*le* vi fick 5 bilder med oss hem. givetvis fick jag inte betala för dom. för jag fick va lite test person på den ny maskinen så då bjöd dom på bilderna.. fast jag ha alltid sluppit betala för bilderna även när jag väntade både W ocg A. BF datumet blev lite ändrat men inte med så mycket.. barnmorskan hade sakt 21 januari och nu kom dom fram till den 22 januari. så här ser det ut idag. Min graviditet - BF Tors 22 jan 2009 Du har gått 125 fulla dagar av 280 (45%). Du är i vecka 18. Du har gått 17 fulla veckor och 6 fulla dagar(v17+6). Du är i 4:e kalendermånaden. Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här] Du är i trimester två. Beräknat förlossningsdatum Tors 22 jan 2009 Du har 155 dagar kvar till förlossning.

idag på en mycket spännade dag.

ja det bli det verkligen.. åter kommer senare med vad vi har hittat på.. du och Jag Älskling, jag längtar redan till eftermiddagen. igår så va jag ute en runda på High Caparall på varuhuset dom ska stänga på söndag så dom hade 50% på allt i butiken. jag passade på att köpa lite små saker till w och A julkalender som dom få till jul. dom har en kalender som dom få den 1 dec som håler på till den 24 dec.. där på tavlan hänger en liten julklapp varje dag ända fram till jul. jag själv ha alltid haft en sådan kalender när jag va liten så givetvis skulle min barn också få en sådan kalender. jag få la börja efter jul sen att sy en till tavla sen till den lilla. så alla få varsin. när jag kom hem så va barnen på väg att lägga sig. dom hade ätit kvällsmat med Daniel. sen så efter att dom somnat så satte vi oss bara ne framför tv jag och D. han hade gjort korv med bröd till kvällsmat.. det va mums.. är sååå sugen på nybakta bullar och en glas med mjölk.. måste göra bullar på lördag..

I går gick jag in i



Från Familjeliv.

Vecka 19
Kroppen: Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition. Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

Fostret: Små ljusa hårstrån sk. lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Du har gått 127 fulla dagar av 280 (45%).
Du är i vecka 19.
Du har gått 18 fulla veckor och 1 full dag(v18+1).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 18 jan 2009
Du har 153 dagar kvar till förlossning

ja nu ha vi rensat upp lite hemma.

men gud vad det regnade när vi va på tippen.. men vi hade sagt att vi skulle dit så då gjorde vi det. men vi va genomblöta både jag och Daniel. tur att barnen va hos min mamma undertiden för det hade inte varit skoj för dom.  när vi väl kom för att hämta dom så hade mamma gjort fika till oss... det va så gott att dricka något varmt just då ska ni veta. idag ska jag nog förbereda städningen lite kommer nog gå coh damma lite hemma och så.

idag ska jag till tippen.

ja som sagt idag ska jag till tippen har en del att slänga. borde ute och inne. va har ju bytt panel på halva huset så alla gamla brädor ska slängas plus 7 st gamla fönster ska längas med och ett skrivbord. sen så ha jag typ 3 st svart sopkasar inne som jag ha samlat ihop för att slänga + en del lådor ska bli så jätte skönt när allt det är borta. sen bli det nog att jag klipper gräset efter det. jag gick med trimmen igår medans Daniel målade garaget... barnen lekte men grannarna och sprang i mellan husen.

helgen annars va väldigt lugn gjorde inte så jätte mycket.. städade i alla fall lite på lördagen det va där mina kassar kommer ifrån man måste rensa lite.. nu ligger alla kassarna i det rummet som den lilla ska få sen.. sen är det bara en bäddsoffa och en byrå där inne och det kommer få stå kvar. för wilma vill ha en bäddsoffa till säng sen..

ska försöka hämta en tv till Alfred idag med.. han va så arg igår bara för att wilma ha tv på sitt rum men inte han. så han ska få en han med.

helgen som kommer så kommer det bli barnkalas på lördag, Alfred ska ha ett. sen ska Daniel iväg till Målilla och han kommer nog inte hem förren runt 1 -2 på natten så jag och barnen bli själva undra vad man ska hitta på.

längtar till den 21 för då ska jag och Daniel på ultraljud..

KrÄfTfiSke

ja idag är det kräftfiske.. vi fiska med pappas släkt.. dom har hållt på i 40 år.. så min pappa va rätt liten när han började fiska kräftor första gången.  vi bruka grilla korv och mumsa godis och tårta med mera.. när vi sitter där på våra stola och vänta på att timmarna ska gå så man kan gå och kolla burarna.

augusti & julklapp

ja idag ska jag och Daniel fixa våran första julklapp. gäller att vara ute i god tid. givetvis är det till barnen vi ska handla. dom ska få en sak tillsammans dom kommer bli så glad över för vi vet att dom ha pratat om den här saken innan.. men vi ha inte köpt någon till dom.  och nu kommer dom få det.
idag är eller hela denna veckan är daniel hemma med barnen. jag jobba. så vid lunch är det bara att åka hem coh sätta sig vid bortet och maten är fram plockad.. lite lyx ska jag allt ha när jag få jobb och dom andra vara hemma.

jag va lika trött idag när jag skulle stiga upp på morgonen, man bli kanske det när man se alla andra hemma få sova vidare..
daniel, wilma och Alfred hade sovit till 11.00 igår coh sen åt dom frukost vid halv 12.. ha aldrig hänt innan på semstern att vi ätit frukost så sent..

4 veckor redan borta.

ja som sakt nu har man haft semster i 4 veckor gud vad fort dom veckorna har gått. första veckan snickarade vi en hel del hemma. den 14/7 gav vi oss iväg på våran semster. vårat första stopp blev Helsingborg över natten sen blev det färjan till danmark och sen färjan till Tyskland den 15:e.. vi åkte husbil det va jag, Daniel, Wilma, Alfred, min mamma och min pappa som åkte iväg. vi skulle till stuttgart och hälsa på min syster hon bor där nere. vi träffde ju inte henne förren den 17/7 på kvällen tog ju några dagar att komma ne till henne. från oss till henne hade vi ju 125 mil.

vi hittade på mycket skoj där nere. både jag och Alfred firade våra födelsedagar där nere med.
våran bröllops dag fick vi också fira det hade vi ju inte räknat med först.. men husbilen krångade på vägen hem så vi fick bo på hotell i 3 nätter innan vi fick tillbaka våran husbil. så det blev ju extra dagar där nere i tyskland men det skaddade ju inte vi hade ju fint väder.. men lite för varmt när vi bodde på hotell det va ju rätt varmt på hotellrummen. *le*

och som några redan vet så kommer det ju hända lite spännade saker i början av 2009 vi längtar redan.. barnen är överlyckliga. vi ska nämligen få en liten bebis i våran familj. vi ska bli 5 st i familjen istället. wilma vill ha en lillasyster. och Alfred vill givetvis ha en lillebror.. så vi få se vad som kommer komma till oss.. jag själv ha ingen anning. namn är också svårt jag ha ju några men man är ju två som ska komma överens om namnet..
någon som ha något bra namn förslag så skriv gärna.. det ska passa fint ihop med wilma och Alfred.

min kusin väntade med sitt tredje men på ultraljudet fick hon veta att det va 2 st.. så hon få dubbelt upp. så det bli 4 barn innom 4 år. den älsta bli inte 4 fören 3 mån efter. jag önskar lycka till, till henne.

RSS 2.0