Tisdags morgon


Wilma är i skolan här. 29/4-08 min stora tjej.

Igår va jag hos Hanna och tittade på hennes bebis lilla Hilma hade hunnit bli 1 mån.. så otroligt söt va hon och hon trivdes i min famn skrek inget. och hon somnade till och med i min famn. givetvis tog jag ju en massa kort på henne. va ju tvungen att via dom där hemma för jag va där själv igår.

Idag så är Daniel hemma med Alfred han va så förkyld och sen klagade han på ont i halsen med.. så dom myser säkert framför tv nu..

helgen över!!

ja då va helgen över ännu en gång. i lördags så va vi på dagis och byggde olika saker till barn.. bland annat vägskyltar trä hästar. Daniel och två till flyttade staketet en del storstädade inne och putasade fönsterna. va hade som sakt en underbar dag.. vädret va kanon.  Vi fikade där coh sen blev det grillad korv med bröd..

eftermiddagen gjorde jag och Daniel klar barnens sanlåda.. vi ha flytta den till ett annat ställe i trädgården.. bilder kommer senare.. men gud så bra det blev.
Sen på kvällen blev det grillat hemma hos mamma och pappa. wilma va kvar där över natten. söndagen blev lite lugnare. jag småstädade lite inne. sen blev det en joggingrunda på kvällen. jo det få jag inte glömma jag gick en runda på lördags morgon med ca 8 km.

och en en annan stor sak som hämt.. Louise och Robban ha blivit föräldrar till en liten pojke. vänta med spänning tills dom ska lgga upp bilden på sjukhusets hemsida.

en annan sak med när vi va på dagiset i lördags så kom Värnamo Nyheter dit och tog kort så jag tror avv det kommer med i tidningen idag.. spännade.

vilket härligt väder.

Ja vädret är verkligen härligt idag.. det ser ut att vara lite kallt ute men det va riktigt skönt.. så det bli nog en promenad när jag kommer hem. tog aldrig någon på morgonen idag.. jag tog hand om tvätten istället hängde upp den och satte på en ny. m.m
måste iväg någonstans och köpa mig en stor kruka som jag kan plantera lite blommor i och ställa vid yttedörren..
få försöka hinna med det i veckan.


Helgen snart över.

ja det kan man verkligen säga att helgen är snart över. tycker den har gott så fort... i lödags steg jag upp vid 05.40 men vilken besvikelse när man tittade ut det va ju så mycket snö.. men jag hade bestämt mig jag skulle gå min runda på ca 9 km.. så jag på med kläderna och började traska, jag vi lite blöt om föterna när jag kom tillbaka.. för det hade varit så blött på vägarna.. när jag kom hem så hade barnen hunnit vaknat.. det blev en dusch innan frukosten. jag hade bestämt att jag skulle till min mormor och morfar och hälsa på idag.. men det såg lite mörkt ut först för jag hade ju sommardäck och det va jag inte sugen att köra med nu.. Daniel åkte då iväg och byte däck så att jag kom iväg.. när jag väl kom fram till mormor och morfar fick jag fika... efter någon timme fick vi mat.. så god mat det blev... och efterrätt blev det med. min morster och tre av min kusiner kom på besök med... då vi satt och tjatade allihopa hela eftermiddagen.. rätt som det va så va kl 17.30 och det va dax för hemfärd.. har ju en liten stund att sitta i bilen med..
Men innan vi åkte hemåt så hälsade jag på min moster hemma hos henne jag skulle tittade på lite kläder som hon hade köpt men som hon inte kunde ha... så jag fick 4 par byxor och en jumper av henne...det va kanon..

idag så har vi varit i Värnamo  och ätit söndagsmiddag hos svärföräldrarna, sen blev det en runda som vi gick innan det blev eftermiddags kaffe..

jag har varit duktig idag med.. jag städade bilen med så nu är den fin...

tess vi saknar dig jätte mycket med... ska bli skoj att du kommer hem en runda i Maj... barnen längtar... ska vi bada på fredagen då? i simhall.. vi kanske ska åka till jkp och bada eller vad tycker du?

FrEdag

ja då va det fredag värst vad veckorna går snappt. i onsdags så va jag på homeparty. Inredning/smyck  hos Johanna.. vi hade mycket trevligt.. och något hittade man också som man köpte. tack för fikat du hade efteråt.. det va mycket gott.

igår så va vi på kalas hela familjen hem till mina föräldrar.. min mamma fyllde år igår.. god fika fick vi och en hel del presenter fick min lilla mamma.  Grattis Grattis til dig..

jag skulle städa igår med för det va torsdag men jag hann inte göra klart allt. för att det va kalas, få ta resten idag. Min moster ringde en timme innan kalas och undrade om jag hade en mantel som Alfred ha haft när han ha haft prins och prinsess dagen på dagis.. men tyvärr så hade jag inte det.. men då tänkte jag jag börja sy en. så på 45 min så hade jag sytt den klar.. så nu kan min lilla kusin David vara en riktig snygg prins på dagis idag...
jag fick en par raggsockar av min mormor igår med som min kära mormor hade stickat åt mig.. så duktig hon är..

Helgen bli lugn, på lördag så åker jag , Wilma och Alfred till Grimsås och hälsa på mormor och morfar. sen bli det nog en runda till min moster Madde och hennes familj när jag ändå är i Grimsås och hälsa på..
Daniel sak vara hemma och greja i garaget. 

föresten jag va ute och gick vid 05.20 idag med. sen hann jag hänga upp en tvätt och sen lägga in den tvätt som hade torkat i barnen gaderober, sen plockade  jag upp Alfred alla bilar som han hade tagit ne till tv rummet. sen blev det att väcka barnen och min kära man så dom hann klä på sig innan vi skulle åka till jobb dagis och skolan..

åå vill inte mer..

åå jag vill bara hem och baka en massa kakor och bullar nu.. blev så sugen på det. bullarna som jag bakade för inte sså jätte längesen börja ta slut.. det bli ju inte att man bara ta en bulle till kaffe utan gärna 2 3 st per person..*le* då går dom lätt åt. 

ska snart lägga upp lite kort på lite dock kläder som jag ha hunnit sy till Wilmas docka.. ha inte blivit så mycket än men det ska bli mer..

Johanna- Det gör inget om du inte bakat jag förstå om du inte orka.

kram

ja idag va man upp tidigt..

jag gick upp kl 05.10 och va ute och gick vid 05.20... känns så otroligt skönt att starat dagen med en promenad.. våran hund är väl inte lika glad att jag dra upp han vid den tiden han är så morgon trött... härom dagen gick han fram till dörren där jag stod och tog på mig jackan.. men inte ville han följa med ut utan han gick och la sig i sin lilla säng igen.. *hahaha*

När jag kom tillbaka så hängde jag upp tvätt satte på en maskin. gjorde iordning te och satte mig en liten stund framför tv.. sen gjorde jag i ordning mig.. sen blev det att väcka alla andra i huset. Den som va tröttast idag va Alfred för han kunde inte somna igår kväll.. han låg och vände på sig och till slut kom han ne till mig och Daniel där vi satt och kollade på tv..
så det blev att han sov i våran säng hela natten.

Idag är det drop in fika på Alfreds dagis ska bli kopp att få en kopp kaffe när man hämta han.. sen bär det av till simhallen med Wilma och sen efter det ska vi till Johanna, ska bli spännade och få se hur hon bor nu.
Hoppas att du ha något gått fika *haha* har du hunit baka kanelbullar som du va sugen på för någon dagsen.??

kram på er alla ni få som läser här..

MamMa ÄlsKar Er!!


     Alfred             Wilma


Wilma och Alfred skol och dagis kort från i höstas. Mamma älskar er jätte mycket.

ojj jag känner mig så duktig.

ja det blev lite lördags mys med familjen..vi kollade tv och åt god mat och sen blev det godis till barnen.
Daniel och min lillebror la taket på våran carport som dom ha snickrat ihop.. sen började dom byta all panel på garaget.. dom blev klara igår med det. det blev så fint  nu ska det abra målas. 
Efter att Daniel gjorde klart garaget så gick jag ut och gick en runda..fick med mig mamma och pappa med..vi gick en runda på 9 km. gick även en runda på 9 km i lördags med..

och nu på morgonen så har jag hunnit med en runda på 3 km innan jag började jobba.. känner mig så duktig.. och det är ju så skönt att gå ut tidigt med när man nästan 'är själv på gatan och gå.  *le*.

Lite dock kläder sydde jag med i helgen till Wilmas lilla docka "Ingeborg" hon ha döp sin docka till det.. hon kom på namnet själv.*haha*

lördags morgon.

ja då va det lördag och helg.. det betyder ledigt. Jag hade ställt kl vid 05.35 , vid kl 06.00 började jag gå i väg tänkte jag skulle gå en runda på 9 km. när jag hade kommit ca 1 km så va jag hemma hos mamma och pappa jag frågade om dom skulle förlja med och det gjorde dom gärna så vi började traska igen, jag hade med mig min hund och mor och far htog med sig sin hund. Det va verkligen inte mycket folk ute tror vi såg typ 2 personer under hela rundan. jag va hemma igen ungefär runt 8 tiden. Barnen och Daniel hade vaknat och stigit upp kl 8.30 stod det frukost på bordet.. inte ofta vi äter frukost vid den tiden på en helg.

Snart in i duschen tänkte jag sen bli det nog en snabb runda till Värnamo, bli nog att vi fika hos svärföräldrarna när vi änddå är inne i Värnamo.  sen bli det nog en lugn lördag resten av dagen..
Wilma skulle nog leka med Hampus en runda på eftermiddagen.

sen bli det mys framför tv i kväll med lite god mat och lite godis till barnen.
Är sugen på att sy något med, så jag få se vad jag hittar på för något.  tänkte låna lite mönster av svärmor. så jag kan sy lite dock kläder till wilmas dockor.

ojj ojj vad jag känner mig duktig!!

JA jag känner mig verkligen så duktig.. jag gick upp kl 05.20 idag.. klädde på mig och började gå en liten promenad va hemma igen kl 06.05. satte mig ne framför tv en liten liten stund sen så började jag göra mig iordning och sen tog jag fram kläderna till barnen. Wilma vakande kl 06.15 utan att jag behövde väcka henne, Alfred där i mot fick jag väcka han va lite segare med att stiga upp.

Ha tänkt göra detta helg veckan att stiga upp tidigt och ut och gå men jag ha varit sååå otroligt trött så jag ha bara stängt av kl och sovit lite till. detta vill jag verkligen göra igen för gud vad pigg man blev av det...

I eftermiddag ska Wilma på barnkalas till en tjej i hennes klass.  sen bli det nog lasagne i kväll blev så sugen på det igår när jag såg på ett program igår " Vad bli det för mat" han gjorde lasagne då. 

Lördag vet jag inte riktigt vad jag ska laga.. är det någon som ha något förslag på något gott och enkelt.

Städningen igår blev också bra.. jag hade sån energi jag till och med va ute och gick en promenad efter städningen.

så var det torsdag ingen då bli det....

ja städning här hemma. jag har torsdagar som jag städar hemma, visst jag damsuger andra dagar med när det behövs.. men denna dagen är jag mer nogrannare och damma överallt på hyllorna och sånt, och barnen ska plocka upp på sina rum med.. för sig dom plocka alltid upp varje kväll innan dom ska gå coh lägga sig om dom ha plockat ut en massa. 
Idag så hämtar mamma barnen på skolan och dagis så det bli att jag få åka till mamma och hämta dom efter jobbet. hon bruka alltid ha fika då. skönt att bara komma hem till mamma och sen att man kan gå direkt till bordet och sätta sig och börja fika det är underbart det. 
fick en bild på hannas lilla bebis innan så söt hon va längtar tills jag ska dit... fast jag tror att jag kommer bli mer bebis sugen när jag få syn på den och få gosa med den lite. *hahah*

igår va jag sååå trött på kvällen orkade verkligen inget.. satte mig framför tv vid halv 8.. och jag tror jag somnade till en lite stund då.. kl halv nio så satt jag på kaffe så jag kunde fika med daniel lite och va lite social.. men efter fikat så kände jag mig fortfarande trött otroligt att man kan vara så trött fatta inte det.. är ju inte skoj för Daniel att sitta där själv framför tv.n och en annan ligger och sover i soffan..men men...hoppas man inte är lika trött idag när man ska städa för jag behöver städa.. tur att jag kommer ha hjälp av daniel.

besiktning

Nu ha jag varit i Värnamo och besiktat en av våra bilar på jobbet.. och den gick igenom utan några anmärkningar men gud vad gubben va noga att kolla, va som om han skulle hitta något fel.. men han hittade inget och va tvungen att godkäna den..*hahha* ha aldrig varit med om någon som varit så noga med att kolla på sakerna på bilen..*hm* .

så nu är jag tillbaka på kontoret men ska snart hem och äta lite lunch om ca 25 min... sen efter att jag hämtat barnen på skolan och dagis så bli det att åka till simhallen och bada. Alfred ville åka dit redan på morgonen. 
jag var och klippte mig i måndags med.. så nu är håret lite kortare få se om jag kommer upp med något kort här sen.

OjJ ojj

hostan det ha lugnat ner sig..det är verkligen skönt hosmedicinen jag fick va Cocillana-Etyfin .
mötet på dagis va trevligt igår. idag så ska jag till simhallen med barnen. Wilma ha simskolan och jag och Alfred ska bada lite under tiden.
tänkte jag skulle gå upp tidigt idag och gå en promenad men det blev inget med det, sängen va så otroligt skön på morgonen så jag bara stängde av väckaklockan och sov vidare en stund till. ska se om jag lyckas i morgon istället måste bara komma i säng lite tidigare på kvällen innan men det är ju inte alltid så lätt. sen jag började med hostmedicinen så känner jag mig mycket piggare. så fort man hade gjort något innan så fick  man hos attacker bara man lugnade ner sig men igår kväll så va jag så pigg så jag gick överallt och pysslade.. Daniel märke skillnad, han sa att nu märks att det börja bli piggare igen.. ha varit så otroligt trött med.. men hon på apoteket sa att man kan känna sig lite snurrig och lullig av den och jo det känner jag nog av lite faktiskt... känner mig så lugn i kroppen *hahah* .

Snart fyller du år Johanna "kusinen" hoppas att du kommer få en fin dag. några dagar kvar tills din dag men jag säger GRATTIS redan nu!!!

kram på er alla.

hOst hOst

Den här jobbiga hostan tar verkligen på krafterna som man ha, och ont i huvudet få man med för att man hosta så jäkla mycket hela tiden.. det bara retar sig i halsen. ha haft det så i snart 1 ½ vecka sen jag låg sjuk. så idag ringde jag ne till vårdcentralen jag fick en hostmedicin ut skriven som ska hjälpa nu sa hon.. och det få vi verkligen hoppas. 
Annars så ska jag idag på möte på Alfreds dagis vi ska planera våran utedag som vi ska ha om några veckor där vi alla barn coh föräldrar ska greja lite med ute gården och sen putsa lite fönster och sådan.. sen bli det picknick efter. jag och jenny ska fixa fika tills i kväll.. vi ha beställt frallor och sen ska jenny baka morotskaka och jag ska göra en kaka.

Vilken härligt väder vi ha fått nu..


RSS 2.0